Er det frygten der afholder dig fra det liv du ønsker dig?

Du kan overvinde frygten!

Jeg arbejdede tidligere i et opsøgende psykoseteam, hvor mit job bestod af at besøge mennesker med skizofreni og andre psykoselidelser i deres hjem. Jeg var egentlig glad for mit arbejde, havde gode og dygtige kollegaer og de fleste af patienterne var nemme at holde af. Jeg arbejde i psykiatrien i 13-14 år, og det meste af tiden var jeg glad for det. Men der var også den der lille utilfredshed i mig, der voksede med tiden. Utilfredshed over systemets forandringer, fra at være ambitiøst og værdibaseret, kom det efterhånden til at handle rigtigt meget om at nå flest muligt på kortest tid.

Og min utilfredshed voksede- men jeg følte mig låst, jeg var jo sygeplejerske og hvis jeg ikke skulle det, hvad skulle jeg så? Jeg ville noget andet, jeg ville være glad for at gå på arbejde hver dag.. det var forbundet med stor usikkerhed, og jeg tvivlede virkelig på mig selv, og hvilken vej jeg skulle gå… jeg havde jo denne her gode faste løn, sikkerhed i min ansættelse og var fagligt velfunderet og respekteret for min erfaring og min viden.

Men jeg var bare mindre og mindre glad.

Min søde mand sagde flere gange: Så find dog noget andet, – gør dog noget andet.”

Du kan forandre dig og dit liv

Og han sagde mere endnu, han sagde at med alt det jeg kunne, alle de uddannelser/kurser osv, kunne jeg jo blive selvstændig og opbygge min egen forretning, hvor jeg feks kunne undervise eller andet? Lave kurser ? Terapi?

Men usikkerheden boede i mig, hvad nu hvis jeg fejlede, hvad nu hvis jeg ikke kunne blive glad et andet sted? Hvad nu hvis jeg sagde mit job op og fortrød? Eller hvis jeg ikke kunne opbygge en forretning? Altså tjene penge nok?

Helt tilfældigt faldt jeg over hypnosen og dens muligheder, og jeg besluttede at jeg ville lære det, så jeg tilmeldte mig uddannelsen. I starten var jeg sikker på at jeg ville arbejde med hypnose ved siden af mit faste job, jeg var nemlig stadig ikke klar til at slippe sikkerhedsnettet.

Det skulle dog vise sig, at jeg tog fejl. Jeg blev så optaget af alle de døre der åbnede sig med hypnosen, at jeg allerede sagde mit job op 3 måneder efter at jeg var færdig med uddannelsen som hypnoterapeut.

Der var nogle omkring mig der rystede på hovedet af mig, de undrede sig over at jeg turde? Nogle gange undrede jeg mig selv over at jeg turde… Men jeg har ikke fortrudt at jeg sprang ud i et helt andet erhverv. Og jeg er glad hver eneste dag når jeg tager på arbejde.

For jeg ville jo netop noget andet, og jeg fik det jeg ønskede. Arbejdsglæden kom tilbage.

Usikkerheden dukker stadig op, feks når jeg ikke har en fyldt kalender – men så husker jeg mig selv på, at det er langt vigtigere at være glad, end at være sikker.

Når jeg kunne, kan du også.

Du kan  også overvinde frygten for det ukendte. Hvis du er et sted i livet, hvor glæden er svær at få øje på, eller hvor utilfredsheden er stor, eller hvor du har for lidt indflydelse, eller….

Spring rammerne, spørg dig selv om det du er i, er det hele værd? Vil du mere og andet? Skynd dig at gøre det, og kan du ikke selv se dig ud af det, så bed om hjælp, fortæl andre omkring dig hvad du kunne ønske dig. Livet er for langt til at du skal gå og være utilfreds. Du kan så meget. Jeg tror på dig. Og hvis der er mennesker i dit liv, der ikke er gode for dine drømme og håb, så sig farvel til de mennesker. Du er den eneste der kan mærke hvad der er godt for dig. Du er helt unik og der er en vej til dig. Hvis den ikke er tydelig, så må du træde nogle usikre skridt, men du kan godt. Jeg gjorde det, og du kan også.

Med ønsket om en skøn dag, Kærlig hilsen Susan