Hvad er din lykke værd?

Kan man sætte pris på din lykke?

Tænk et øjeblik over hvordan det ville være at have fri adgang til lykken? Ville du så opsøge den? De fleste vil nok svare ja til det spørgsmål. For mig er det der med lykken sådan en lidt svær størrelse. Vi jagter den vel alle på en eller anden måde, og i nogle perioder i livet, mere end ellers. Og gad vide om vi mærker det, når vi har fundet den? Jeg tror nogle gange vi har alt for travlt med at jagte lykken, til at opdage når vi har den? Og vi er ofte på vej.. vi venter på weekend, vi venter på ferie, vi venter på at børnene bliver større, vi venter på næste løn, vi venter på den runde fødseldag osv osv… Og hvad så hvis lykken gemmer sig lige dér, imens vi venter?

Jeg tror nok at jeg har overset den ind i mellem.. for når jeg tænker tilbage, har der været masser af lykkelige stunder i mit liv, uden at jeg sådan helt opdagede at det var lige dér, lige i dét øjeblik. For eksempel da jeg blev mor(alle 4 gange)… i samme øjeblik jeg fik børnene i mine arme, var jeg allerede videre i mine tanker.. hvornår spiser han/hun? Hvad bliver han/hun for et menneske? Hvornår mon han smiler? Hvornår kan hun sidde? osv….

Altså jeg vidste jo godt at dette var store øjeblikke, og jeg var taknemmelig og stolt over at jeg havde skabt disse fantastiske små væsener sammen med deres far, men alligevel var det ikke sådan at jeg tænkte: dét her, dét er lykken.

Eller da jeg blev færdig som sygeplejerske; – jo, det var da stort, det var jo det jeg havde drømt om og glædet mig til, men da jeg var der, var det ligeså meget med tanker om: på mandag skal jeg starte på det nye job, det bliver dejligt, om et år er jeg måske der eller der…. jeg tænkte ikke : dét her, dét er lykken.

Hvad er lykken for dig? Prøv at tænke på den dag, da lykken var lige dér, hvornår var det? Var det da du fik en ny bil? Da du tjente din første løn? Da du tabte 4 kg, og kunne passe dit tøj igen? Eller var det dengang da du sad og fik en god kop kaffe med din bedste ven? Eller?

I mit daglige virke som hypnoterapeut er mine klienter indstillet på positiv forandring. Og alle søger lykken, hvad end der er lykken for dem. Som regel er der et bestemt fokus, – de vil tabe sig, sove bedre, højne selvværdet osv.. Og i processen får de ofte mere med, end de lige havde forestillet sig. I takt med at svære følelser og begrænsende overbevisninger neutraliseres får de nemlig øje på hvor værdifulde de faktisk er, at de er præcis som de skal være, og at de ikke behøver at ændre én eneste ting ved dem selv, for at være som de skal være.

Det er en gave.. en uvurderlig gave. Det giver ro til at være, og ro til at gribe lykken lige dér hvor den er.

Og kan lykken mon koste for meget?

Der er mange der kontakter mig og spørger hvordan hypnose vil kunne hjælpe dem, men som alligevel ikke bliver klienter hos mig, fordi de synes det er dyrt. Der er ikke lige råd til det, eller de kan tvivle på om det er pengene værd. Og jeg har bestemt fuld forståelse for at det kan synes som mange penge. Eller at man er i en situation, hvor der bare ikke er råd til det.

Hvad er vigtigt for at du kan være lykkelig?

“Du er den vigtigste i dit liv. Du kan ikke gøre noget godt for andre, hvis du ikke gør noget godt for dig selv”.

Dette citat af B.S. Christiansen, opsummerer kort og godt min holdning til livet og til lykken. Når vi giver os selv det bedste, kan vi også give det bedste til andre.

Så mit ønske for dig er, at du prioriterer dig selv, og at du istedet for at jagte lykken ude i fremtiden, finder den lille hverdags-lykke. Tal pænt til dig selv, vær god ved dig selv. Du fortjener det allerbedste. Også lykken. Kærligst Susan