At vise sårbarhed er ikke en svaghed

Tør du vise din sårbarhed?

Jeg troede tidligere, at jeg var svag, hvis jeg lod andre mennesker se, når jeg var ked af det. Jeg troede at jeg skulle være glad, stærk og i balance hele tiden( Og det er der bare ikke nogen der er!)
Så når jeg oplevede at følelserne løb af med mig, eller jeg ikke kunne håndtere det, så trak jeg mig lidt væk fra omverdenen. Jeg fornægtede at det var svært. Jeg fokuserede på alt det udenom mig, i stedet for det og den jeg er. Jeg ville ikke være til besvær. Jeg ville ikke vise at jeg var svag. Resultatet blev desværre ikke det jeg ønskede. Jeg ville vise styrke og overskud, og i stedet holdt jeg folk to skridt fra livet, så de ikke kom til at forstå og se hvem jeg var.

Og når ingen rigtigt forstod mig, kom jeg til at føle mig svag og alene.

Jeg har siden lært at det jo netop er en styrke at turde vise sårbarhed. At række hånden ud til omverdenen i tillid til at de griber mig hvis jeg falder. Og jeg har opdaget at hvis jeg fortæller omverdenen hvad jeg har behov for, er det ret sandsynligt at jeg får det.
Det er faktisk så meget  nemmere at få det man ønsker, hvis man kan sige det højt.
Når vi støder på udfordringer i livet eller har det svært følelsesmæssigt, er der stor forskel på hvad vi har brug for. Måske har vi brug for et kram, for alenetid, for en gåtur i skoven eller noget helt andet.

Der er aldrig kun EN rigtig måde at håndtere det på, men der er EN måde at håndtere det på, der altid er forkert:
At lade som om alting er godt.

Hvis du mærker at du er sårbar og har brug for et kram, så sig det højt. De mennesker der er i dit liv og holder af dig, vil forsøge at opfylde dine behov – ligesom du selv ville gøre for mennesker du holder af. De holder også af dig når du ikke er “stærk” hele tiden, og de vil elske dig endnu højere når du viser hele dig. Endda din sårbarhed.
Jeg møder skønne mennesker hver dag i min klinik, der er bange for at vise deres sårbarhed. De er bange for at vise hvem de er. Og desværre kan overbevisningen om at det er bedre at “lade som om” være så fastlåst, at det kan føles helt umuligt at ændre det.
Spørg dig selv: Hvad kan der ske? For du må tro mig, når jeg siger, at de færreste mennesker vil vende dig ryggen. Og jeg ved hvor smertefuldt det kan være, at blive ved med at lægge bånd på sig selv.
Så hvis du ønsker noget andet end det du har nu, så må du gøre noget andet end du plejer at gøre. Forandring kommer ikke af ingenting. Spring ud med hele din sårbarhed, verden venter på dig!
Du er præcis som du skal være.
Kærligst, Susan