Man synker da ikke tyggegummi?

Synker du dit tyggegummi?

Altså når du er færdig med at tygge smagen ud af det?

Jeg gør ikke! Men jeg kender mange der gør. For eksempel min datter på 7, hun sluger næsten altid sit tyggegummi, når smagen er væk. Jeg kan bare ikke selv.

Behøver man at gøre det, kunne man så spørge.. Næeh.. det behøver man vel ikke, men jeg kan jo synke alle mulige andre ting, der er meget større end tyggegummi… den der lillebitte klump tyggegummi KAN bare ikke komme ned i min hals, det er da underligt?

Og nej, det er faktisk ikke så underligt.

For da jeg var barn, var der nogle voksne der sagde at man fik mus i maven, hvis man slugte sit tyggegummi.

Mus i maven? Sikke da noget sludder… men i mit sind, blev der plantet en advarsel om at det kunne være farligt at sluge tyggegummi.

Tyggegummi sælges overalt i verden – til børn og voksne.  Ville man gøre det hvis det var farligt? Nej, vel?

Og det ved jeg godt! Nu hvor jeg er voksen har jeg i mange år vidst, at der ikke sker noget som helst hvis jeg sluger mit tyggegummi.

Jeg kan bare stadig ikke sluge det. Selvom jeg prøver, det VIL bare ikke lykkes.

 

Man sluger da ikke tyggegummi?

Så stærk er min underbevidsthed. Det er da ret fantastisk? Min underbevidsthed har engang lært, at tyggegummi ikke skal ned i maven, og selvom jeg ved bedre nu, så er det underbevidstheden der bestemmer!

Og vores underbevidsthed bestemmer også mange andre ting, alt sammen i forsøg på at beskytte os.

Det kan være fjollede ting(som det med tyggegummiet), men det kan også være mere alvorlige ting, som feks at det hjælper på ked-af-det-hed hvis man spiser is og kager? Eller at det hjælper på stress hvis man ryger? Eller at det er farligt at få taget en blodprøve. I går var der faktisk en kvinde der fortalte mig at hun var rædselsslagen for mus, fordi hun som barn havde hørt historien om én der havde fået bidt næsen af, af en mus! Denne kvinde er i øvrigt en modig kvinde, der ikke sådan skræmmes af ret meget. Og hvordan er det nu med mus? Farlige? Nej, vel?

Og underbevidstheden modsætter sig forandring, så når noget har lagt sig dér, så kræver det virkeligt hårdt arbejde at ændre det..

Undtagen når vi er i hypnose. For i hypnosen arbejder vi netop i underbevidstheden og kan foretage ændringer til gavn for os selv og ud fra de ønsker vi måtte have til forandring. Vi behøver ikke at leve med de her misforståede sandheder. Og det giver frihed at slippe det. Frihed til at sluge sit tyggegummi, eller at gå til tandlægen uden frygt. Frihed til at slippe trøstespisning, at få taget blodprøver, at slippe flyskræk og alt muligt andet.

Så hvis din underbevidsthed driller dig med uhensigtsmæssige overbevisninger, så er du velkommen i klinikken – det behøver ikke være så svært <3

Ønsker dig en dejlig dag, kærlig hilsen Susan